Het recept van
Marijke
Ingrediënten
Voor 8 personen
- 50 gram havermout
- 50 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl speculaaskruiden
- Snufje zout
- 2 eieren
- 50 ml amandelmelk
- 50 ml ahornsiroop
- 75 ml gesmolten kokosolie
- Een klein handje gedroogde cranberry’s
- 50 gram chocolade druppels
- Een handje grof gehakte pecannoten
Benodigdheden
- Mengkom
- Mixer
- Spatel
- Ovenschaal of een bakblik van ongeveer 20×15 cm
Havermoutplaatkoek met cranberry’s en pecannoten
0
(0)
Het recept van
Marijke
De combinatie van cranberry's en kaneel geeft deze variant een heerlijke herfst- en wintersmaak. Perfect om mee te nemen onderweg!
Ingrediënten
Voor 8 personen
- 50 gram havermout
- 50 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl speculaaskruiden
- Snufje zout
- 2 eieren
- 50 ml amandelmelk
- 50 ml ahornsiroop
- 75 ml gesmolten kokosolie
- Een klein handje gedroogde cranberry’s
- 50 gram chocolade druppels
- Een handje grof gehakte pecannoten
Benodigdheden
- Mengkom
- Mixer
- Spatel
- Ovenschaal of een bakblik van ongeveer 20×15 cm

Havermoutplaatkoek is een veelzijdige basis voor een gezond tussendoortje!
- Porties: voor ongeveer 8 stukken
- Bereiding: 10 minuten + 45 min oventijd
- Benodigdheden: Mengkom, mixer, spatel, ovenschaal of een bakblik van ongeveer 20x15 cm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
- Meng de havermout, havermeel, amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en snufje zout door elkaar.
- Klop in een aparte schaal de eieren, amandelmelk, ahornsiroop en gesmolten kokosolie los.
- Mix nu de droge en natte ingrediënten samen tot een mooi beslag.
- Spatel de gedroogde cranberry’s, chocolade druppels en pecannoten door het beslag.
- Vet een ovenschaal in en giet het beslag erin.
- Bak de havermoutplaatkoek voor ongeveer 45 min gaar en goudbruin.


Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten en getagged met Amandelmeel, Havermout, Ahornsiroop
Geef dit recept een beoordeling
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
Gebruikte ingrediënten
Pecannoten ongebrand
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
Niet biologisch
De Notenshop
Ongebrand
Ongezouten
Vanaf 6,50

Pecannoten ongebrand

Cranberry's Half

Amandelmeel

Havermout
Callebaut Chocolade Druppels Melk
Callebaut
Waardering:
97% of 100
Niet biologisch
Callebaut
Vanaf 9,95

Callebaut Chocolade Druppels Melk
Kokosolie geurloos 500 ml (bio)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
Biologisch
De Notenshop
3,95
Niet op voorraad

Havermeel
Opmerkingen (0)