Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes

0
(0)
De ijsjes zijn gemaakt op basis van mascarpone, Griekse yoghurt, mocca en chocolade. De vulling heeft wat weg van de smaken van tiramisu.
30 min. + 6 uur wachttijd
Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes

Doordat de chocolade laag eromheen gecombineerd wordt met gebrande hazelnoten, krijg je een fijne combinatie aan smaken. Daarnaast zorgen de hazelnoten ook voor structuur. Je koffie ijs is romig, de chocolade knapperig en de hazelnoten krokant. 

Let op, dit recept is gemaakt met 6 siliconen ijsvormpjes. Echter zijn de ijsjes goed vullend, machtig en een kcal bommetje. Daarom kun je het beste kiezen voor kleine vormpjes en zo 12 ijsjes maken, of gewoon maar de helft opeten en de rest terug leggen in de vriezer. Al zal dit laatste wel erg moeilijk worden, want ze zijn erg lekker.

  • Aantal porties: 6 ijsjes
  • Bereidingstijd: 30 min. + 6 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, weegschaal, spatel, siliconen ijsvormpjes, ijsstokjes, magnetron bestendig bakje, glas, huishoudfolie, lepel
  • Voedingswaarden per ijsje: 337 Kcal, 29.5 vet, 14.3 verzadigd, 4.9 koolhydraten, 2.1 suiker

Bereidingswijze

  1. Voeg de ingrediënten voor het ijs toe aan een mengkom. Mix voor 2 minuten op hoge snelheid.
  2. Vul 6 ijsvormpjes met de koffie vulling. Klop vervolgens de vormpjes een paar keer op het aanrecht, zo voorkom je belletjes. Dek af met huishoudfolie en zet voor minimaal 6 uur in de vriezer.
  3. Doe de chocolade samen met de kokosolie in een magnetron bestendig bakje. Zet voor 20 seconden op 750 watt. Roer kort door en zet terug voor 5 seconden, haal uit de magnetron en roer door. Herhaal dit tot al het chocolade is gesmolten.
  4. Haal de ijsjes uit de vriezer. Leg vervolgens een snijplank klaar met huishoudfolie.
  5. Hak de gebrande hazelnoten heel fijn en roer dit door de chocolade. Dip vervolgens de ijsjes in de chocolade, gebruik een lepeltje om alle kanten te bedekken. Als alles is bedekt, leg je de ijsjes op de snijplank. Zodra de chocolade is uitgehard, zijn de ijsjes klaar om direct op te eten. Ook kun je ervoor kiezen om ze per stuk in te pakken in huishoudfolie en weer snel terug te leggen in de vriezer.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Zoete recepten en getagged met Cacaopoeder, Chocolade, Hazelnoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade Druppels Puur 54%
Callebaut
Waardering:
97% of 100
Niet biologisch Callebaut

Vanaf 9,95

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Callebaut Chocolade Druppels Puur 54%
stazak
500 gram zak
info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 19,90/kg
zak
1000 gram stazak
info
De voorraad wordt opgehaald
20,95
 20,95/kg
emmer
10000 gram baal
info
De voorraad wordt opgehaald
182,95
 18,30/kg
Johannesbroodpitmeel (bio)
Bio
Johannesbroodpitmeel (bio)
De Notenshop
Waardering:
98% of 100
Biologisch De Notenshop

Vanaf 15,95

Johannesbroodpitmeel (bio)
Johannesbroodpitmeel (bio)
120 gram pot
info
De voorraad wordt opgehaald
15,95
 132,92/kg