Koekjesbodem (Biscuit)
De koekjesbodem (Biscuit) is perfect om caramel shortbreads te maken. In een paar makkelijke stappen maak je deze te lekkere vierkante shortbreads. Ideaal om op een verjaardag uit te delen of voor bij de koffie.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een !
- 100% tevredenheidsgarantie De beste kwaliteit en service met
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Koekjesbodem (biscuit)
Met deze kant en klare koekjesbodem maak je gemakkelijk de lekkerste caramel shortbreads in je eigen keuken. Voeg zelf de boter, millionares caramel en chocolade toe en je hebt binnen no-time de lekkerste caramel shortbreads op tafel staan. Deze heerlijke slices zijn perfect om te delen op een feestje of voor bij de koffie.
Caramel shortbread recept
Benodigdheden
- 500 gram koekjesbodem (bicuit)
- 225 gram gesmolten boter
- 300 gram millionares caramel
- 200 gram chocolade druppels (melk of puur)
- Cakeblik 29 cm x 19 cm (ongeveer)
Bereiding
- Leg in de bodem van het cakeblik bakpapier en vet de randen in met boter.
- Smelt de boter in een pannetje, voeg daarna de koekjesbodem (biscuit) toe en meng het tot een geheel.
- Verdeel het geheel op de bodem en druk het aan tot een egale bodem. Stop deze bodem in de koelkast om even af te koelen terwijl je de volgende stap uitvoert.
- Giet de millionares caramel in een pannetje en warm het op, let op: niet laten aanbranden.
- Haal de cakevorm uit de koelkast en giet de caramel over de bodem en verdeel over het gehele cakeblik.
- Zet het cakeblik weer in de koelkast om af te koelen.
- Smelt de chocolade au bain marie. Zodra het gesmolten is kun je de chocolade net als de caramel over het gehele cakeblik verdelen.
- Laat dit ongeveer 2 uur in de koelkast afkoelen en snijd daarna in vierkante stukken, dit kan ongeveer in 4 cm bij 4 cm.
TARWEbloem, plantaardig vet (palm, raapzaad), suiker, rijsmiddel: E500, E503, volkorenTARWEmeel, invertsuikerstroop, zout.
-
Goed om Taarten mee te bakkenHet product is in principe prima, echter is het recept achter op de verpakking dat niet. Als je dat volgt krijg je een klodder boter. Liever dus minder boter gebruiken of meer van het biscuit.
-
GemakkelijkHeel gemakkelijk als het snel moet gaan
-
zalig lekker om de caramel shortbread te makensuper handig reeds voorgemalen koekjesbodem en super in combinatie met chocalade en caramel
-
Lekkere mixVorige keer waren het wat grovere stukjes, ook nog lekker voor in de yoghurt, nu echt fijne kruimels voor een koek bodem. Scheelt zelf weer koekjes stukslaan.
-
heerlijke smaakIk heb hem gebruikt voor het maken van de bodem van een kwarktaart.
Viel goed in de smaak!